• Deel dit bericht:

28
mrt

BLOG: Bewust Veilig-dag

Door: Werkfun

Gisteren was het de Bewust Veilig-dag. De dag waarop honderden bedrijven in Nederland extra aandacht besteden aan veilig en gezond werken. KAM-coördinator Monique Hoeve aan het woord over veilig werken en de ontwikkeling die Hemink op dat gebied de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Het thema van de Bewust Veilig-dag dit jaar is “Veiligheid versterkt als je samenwerkt”. Dit is een thema wat mij erg aanspreekt en waarvan ik gedurende de tijd dat ik werkzaam ben bij Hemink steeds meer de resultaten van zie.  Ik werk inmiddels alweer bijna 6 jaar bij Hemink. Ik weet nog goed dat ik in de eerste periode op kantoor zat en tijdens een voorstelronde werd voorgesteld als de “stagiaire”. Dit werd destijds gekscherend gezegd, maar was ook wel een beetje tekenend voor de positie van KAM binnen het bedrijf.

Terugkijkend op de afgelopen jaren kan ik met trots zeggen dat we, met elkaar als collega’s, enorm zijn gegroeid op het gebied van veiligheidsbewustzijn. Waar ik voorheen voor mijn gevoel vaak werd gezien als “tegenstander” in plaats van als collega, worden mijn KAM-collega’s en ik nu juist tijdens alle stappen van ons proces betrokken en wordt ons gevraagd om mee te denken met alle uitdagingen op het gebied van veilig werken.

KAM is inmiddels een afdeling die niet meer weg te denken is uit de organisatie en daar ben ik enorm blij mee. De overtuiging dat we veilig willen werken, en anders niet, zit in ons DNA en is niet meer weg te denken uit de dagelijkse gang van zaken. Dit hebben we met alle collega’s samen gedaan en ik kan daarom volmondig zeggen dat veiligheid echt versterkt als je samenwerkt!

Hoogtepunten door de jaren heen:
2019: Eerste editie Hemink Veiligheidsmiddag
2020: Vanaf dit jaar een jaarlijkse reanimatietraining voor het kantoorpersoneel
2021: Op ieder GO project een AED
2022: Tweede editie Hemink Veiligheidsmiddag
2022: Introductie Hemink Veiligheidsapp
2023: Behalen Trede 2 Safety Culture Ladder
Doelstelling 2024: Behalen Trede 3 Safety Culture Ladder

BLOG: Bewust Veilig-dag
  • Deel dit bericht: