• Deel dit bericht:

10
dec

Een digitale leansessie houden. Kan dat wel?

Door: Manuela Boerkamp

Het “leanen” en digitaal plannen is voor ons niet nieuw. Een combinatie van die twee wel! Het corona virus daagt iedereen uit om op een andere manier te werken. Dit geldt ook voor overleggen met veel deelnemers, zoals onze leansessies.

Deze week hebben wij met de ondersteuning van KYP en de Hele Olifant een pilot gehouden voor een online leansessie. Beste spannend zo’n eerste keer. Wordt het niet te rommelig? Wordt het geen kippenhok? Kan iedereen wel aangehaakt blijven? Is er voldoende concentratie? Is er genoeg interactie? Komt iedereen wel aan het woord?

Bij de digitale leansessie waren de partners, het projectteam én de opdrachtgever aanwezig. De werkzaamheden in de planning werden uitgelicht en besproken, verbeterpunten kwamen aanbod, iedereen die wat wilde inbrengen kwam aan het woord en de planning werd ter plekke aangepast en gemaakt. En waar iedereen in eerste instantie een beetje huiverig voor was gebeurde niet… het was geen kippenhok, maar een gestructureerd en efficiënt overleg.

Dus om terug te komen op de vraag “Een digitale leansessie houden. Kan dat wel?” Daar kunnen wij met trots volmondig ja op antwoorden. Met een goede voorbereiding en begeleiding is het zeker mogelijk om een leansessie digitaal te houden.

Een digitale leansessie houden. Kan dat wel?
  • Deel dit bericht: