• Deel dit bericht:

23
mrt

Goed voor elkaar

Door: Linda Loof

Hemink en Vechtdal Wonen slaan de handen ineen om bijna 300 woningen te verduurzamen. Duurzaamheid is natuurlijk meer dan het energiezuinig maken van woningen. We werken intensief samen aan duurzame relaties. In de serie ‘Goed voor elkaar’ krijg je een kijkje achter de voordeur. Want achter iedere deur schuilen bijzondere verhalen.

De tekst gaat verder onder de foto

Iedere laatste donderdag van de maand delen wij op LinkedIn en insta een uniek kijkje achter een van de voordeuren.

Video #1 – Dien en Joop

We beginnen met Dien en Joop. Twee buurmannen die goed voor elkaar zorgen. Dien woont nog niet zo lang in Nederland. Joop biedt hem, waar nodig, graag de helpende hand. Joop kan fysiek niet meer alles zelf en daar helpt Dien hem dan graag weer bij. Samen tuinieren, of een dagje naar Giethoorn.

Kijkt u mee? Klik hier

Video #2 – Bij buurvrouw Anneke

Voor de tweede video zijn we bij buurvrouw Anneke. Sinds het overlijden van haar man is Anneke alleen, het is stil in huis. Het rumoer in de straat vindt ze dan ook niet erg. Ze verwend de bouwvakkers graag met haar zelfgebakken pannenkoeken.

Kijkt u mee? Klik hier

Video #3 – Bij oom Henk

Dierbare herinneringen aan de wand, een zigeunerjongetje ingelijst, een antieke fauteuil voor het raam. We zijn bij Oom Henk (89) thuis. Henk woont hier al 53 jaar en heeft in zijn leven heel wat meegemaakt en uitgespookt. Hij geniet van deze plek en wil er beslist niet meer weg. Zelfs niet voor een operatie in het ziekenhuis. Deze week wordt door Hemink de centrale verwarming geïnstalleerd. En ook de boiler gaat eruit. Gezellig eigenlijk, al die mensen over de vloer. Het is een zoete inval, zo te zien.

Kijkt u mee? Klik hier

Video #4 – Bij Gait

Zoals Gait zegt: ‘Kom d’r in, dan kuj d’r uut kiek’n!’.

De wijkconsulent Danielle van Vechtdal Wonen is samen met Hemink bij Gait op bezoek om vragen over zijn energierekening te beantwoorden. Gait, een einzelgänger, die van dag tot dag leeft en van een geintje houdt nodigt ons uit bij hem thuis. Hij heeft zelfs broodjes voor iedereen!

Kijkt u mee? Klik hier

  • Deel dit bericht: