• Deel dit bericht:

10
feb

Handboek Supply Chain

Door: Bart Steenbergen

Met trots presenteren wij het nieuwe handboek Supply Chain van het Energieteam. Met dit handboek geven wij een inkijkje in onze samenwerking. 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Samenwerken met 8 partners met verschillende culturen, ambities en doelstellingen brengt je niet automatisch verder. Onder begeleiding van de hele Olifant zijn wij continu bezig het proces en het product (verduurzamen van woningen) van het Energieteam te verbeteren.

Het Energieteam is een bundeling van kennis en expertise en bestaat uit een keten van intensief samenwerkende partners. Samen zijn wij continu opzoek naar de beste oplossing voor onze klanten en hun huurders. Dit doen wij vanuit onze collectief gedragen gemeenschappelijke missie “Samen maken wij van uw huis een duurzaam thuis, met innovatieve en betaalbare oplossingen voor nu én later”.

Hard op de inhoud, zacht op de relatie

Doordat wij heldere grenzen van het partnerschap en duidelijke spelregels voor de omgang met elkaar hebben vastgesteld kunnen wij hard zijn op de inhoud en zacht op de relatie. Op basis van de strategische doelen wordt periodiek gekeken naar onderwerpen die opgepakt worden door de verbeterteams.

Om binnen alle lagen van de organisatie van de verschillende partners verbeteronderwerpen te verzamelen, verbeteringen door te voeren en te implementeren zijn er drie platforms gevormd: het strategisch team, tactisch team en de projectteams.

Catchball: verbeteren is onze sport

Wij zien verbeteren als sport, daarom gebruiken wij als metafoor Catchball. De “catchballen” worden tussen de verschillende teams gegooid. Vanuit de projectteams komen de knelpunten bij het tactisch team (dat bestaat uit project overstijgende verbeteraars). Vanuit het strategisch team (dat bestaat uit de directie van alle partnerbedrijven) komen tactische doelstellingen. Het tactisch team selecteert de concrete verbeteracties en zet deze uit bij de overstijgende verbeterteams (dat bestaat uit medewerkers van alle partnerbedrijven).

Uniform proces

Het gezamenlijke proces, voor zowel de tenderfase als werkvoorbereiding-/ uitvoeringsfase, is weergegeven in KYP Flow. Hierdoor kan iedere betrokkenen van een project zijn taken en de voortgang volgen. Dit resulteert in een uniform proces.  

Tijdens de dagstart op de bouw en tijdens ons proces op kantoor worden continu gegevens verzameld om te kunnen monitoren of wij de juiste kant op gaan. Dit doen wij op het gebied van werkplezier, veiligheid, klanttevredenheid, kwaliteit en voorspelbaarheid/betrouwbaarheid van ons proces. Op deze manier zijn wij samen continu opzoek naar de beste oplossing voor onze klanten en hun huurders.

Meer weten over deze unieke samenwerking?
Bekijk ons Handboek Supply Chain van het Energieteam.

Handboek Supply Chain
  • Deel dit bericht: