• Deel dit bericht:

19
mei

Mutatiewoningen Kerkgracht te Almere

Type project: Mutatie / verduurzaming | Opdrachtgever: GoedeStede

Door: Johan Kamphorst

Naast de verduurzamingsprojecten van GoedeStede zijn wij op dit moment ook druk met het uitvoeren van mutatieonderhoud. Het gehele binnenwerk van de appartementen, aan de Kerkgracht te Almere, wordt aangepakt. Werkzaamheden die onder andere worden uitgevoerd zijn: aanpassingen van de centrale verwarming, aanbrengen mechanische ventilatie, vervangen binnendeuren en het vervangen van badkamer, keuken en toilet.

De woningen bevinden zich boven winkels en er is geen lift in het complex aanwezig. Dit vraagt om goede logistiek en communicatie.

Tijdens de werkzaamheden wordt er veel gesloopt en hebben wij te maken met veel bouwafval. Omdat er geen lift is in het complex, moeten onze vaklieden 107 traptreden lopen om gesloopt afval naar beneden te brengen. Dat is natuurlijk goed voor de conditie, maar niet heel efficiënt. Daarom wordt het gesloopte afval via de balkons naar beneden afgevoerd. De woningen bevinden zich, zeker ook vanwege de winkels, in een drukke straat. Om deze reden hebben wij een verkeersregelaar ingezet die het verkeer rondom de kraan regelt. Veiligheid gaat boven alles!

Verduurzaming

De werkzaamheden op het project verduurzaming gaan gelukkig ook door. Volgende week starten wij hier weer met de binnen werkzaamheden. Alle maatregelen om veilig te werken zijn genomen. Zowel wij, als de bewoners hebben zin om ook binnen in de woningen weer aan de slag te gaan. En zoals je op de foto ziet, is onze topper Marjan er helemaal klaar voor!

  • Deel dit bericht: