• Deel dit bericht:

24
nov

Op hoogte leveren aan de Kerkgracht in Almere

Door: Marjan Schoenmaker

In opdracht van GoedeStede zijn wij in het centrum van Almere gestart met het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Kerkracht.

De Kerkgracht in Almere is een appartementencomplex waar GoedeStede 38 woningen verhuurd. Voor deze woningen gaan wij nu in eerste instantie van binnen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Inmiddels zijn wij gestart met de lege appartementen. Bij intensieve binnen werkzaamheden komt er natuurlijk veel sloopafval vrij en moeten er heel wat materialen aangevoerd worden, zoals keukens, deuren, kozijnen, tegels etc.

Maar wat doe je als de woningen alleen per trap (6 trappen voor de 2e verdieping) bereikbaar zijn? Bewoners ook veilig gebruik moeten maken van de trappen en er vanwege de smalle straten geen plek is voor een hoogwerker? Laat dat maar aan Hemink over!

In samenwerking met BMN hebben wij hier een mooie oplossing voor gevonden. BMN kan “op hoogte leveren”. Hierdoor is er minder ruimte nodig in de straat en kunnen wij voor korte tijd het verkeer omleiden, zodat alles veilig naar boven gehesen kan worden. Daar staan onze vaklieden klaar om alles via het balkon, per woning naar binnen te brengen. Op deze manier verlaten ook de big bags met sloopafval veilig de woning.

Deze veilige, efficiënte manier van werken zorgt ervoor dat er niet gesjouwd hoeft te worden op de trappen en bewoners hier zo min mogelijk overlast van ervaren.

  • Deel dit bericht: