• Deel dit bericht:

27
okt

Opruimdag in Zutphen

Door: Eva Sietsma

In Zutphen zijn wij op dit moment in opdracht van Woonbedrijf ieder1 bezig met het verduurzamen van een aantal woningen.

Om de werkzaamheden aan de woningen zo snel en goed mogelijk uit te voeren is het vaak noodzakelijk dat er een aantal ruimtes vrij gemaakt worden. Dit doen wij altijd in overleg met de bewoner. Met de bewoner bespreken wij tijdig welke ruimtes er vrij moeten zijn en of de bewoner hier eventueel hulp bij nodig heeft.

Om de bewoners tegemoet te komen organiseren wij opruimdagen. Tijdens deze dagen krijgen bewoners de mogelijkheid om hun overbodige eigendommen weg te gooien. Afgelopen week hebben wij zo’n opruimdag georganiseerd op ons project in Zutphen. Natuurlijk is het zonde om spullen weg te gooien waar je iemand anders nog blij mee kan maken. Daarom kwam de dag vóór de opruimdag de Zutphense Uitdaging al door de straat om spullen op te halen die bij anderen nog een 2e leven kunnen hebben.

Het resultaat van de opruimdag: een gezellige dag met de buurtbewoners. Fantastisch om te zien hoe iedereen in deze straat elkaar helpt en natuurlijk niet onbelangrijk. Er zijn 3 grote containers vol met spullen afgevoerd.

Opgeruimde huizen, blije gezichten en wij hebben straks de ruimte om onze werkzaamheden uit te voeren. Een echte win-win situatie ????

  • Deel dit bericht: