• Deel dit bericht:

26
jan

Succesvolle samenwerking met Heuvelrug Wonen en KAW Architecten

Door: Nick ter Haar

De tekst gaat verder onder de foto

Alweer twee jaar werkt de Hemink Groep aan een continue stroom van verduurzamingsprojecten voor Woningcorporatie Heuvelrug Wonen. Dit doen wij in nauwe samenwerking met KAW Architecten.

800 woningen verduurzamen, dat is één van de doelstellingen die Heuvelrug Wonen heeft opgenomen in het duurzaamheidsbeleidsplan 2017 -2021.

Om deze ambitie waar te maken werd KAW Architecten ingeschakeld, zij zijn binnen deze opgave onder meer verantwoordelijk voor de pre–selectie van de aannemers, technische vooropnames, verduurzamingsadviezen en bewonersparticipatie.

Twee jaar geleden zijn wij als tweede uitvoerende partij geselecteerd om samen met KAW Architecten inhoud te geven aan het realiseren van deze ambitieuze verduurzamingsopgave. Sindsdien werken wij intensief samen.

Onze collega’s Rene Vunderink (uitvoerder) en Nick Ter Haar (werkvoorbereider) schreven een leuk stukje over het project in Driebergen.

Verduurzaming van 19 woningen Eiken- en Prins Bernhardlaan te Driebergen.

De woningen worden energetisch grondig aangepakt. Hierdoor voldoen zij weer aan de huidige woonstandaard met daarbij een aanzienlijke verbetering in het wooncomfort van de bewoner.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met onze (keten)partners. Wij vervangen het oude dubbele glas voor nieuw HR++ glas met ZR roosters, de woningen worden voorzien van een geïsoleerd dak met nieuwe dakpannen, waarbij de bewoners van de bovenwoningen de optie kregen om een dakkapel te laten plaatsen. De isolatiewaarde van spouwmuren wordt door middel van het bij-isoleren opgewaardeerd en de begane grond woningen worden voorzien van vloerisolatie waarbij wij tevens de CV leidingen isoleren die onder de vloer lopen zodat zij geen onnodige warmte verlies hebben. Er word een mechanische ventilatie aangebracht wat automatische word gestuurd doormiddel van vocht en Co2 sensoren.

Uitvoering in bewoonde situatie
Werken in bewoonde situatie met extra veel aandacht voor de huidige corona omstandigheden, vraagt veel expertise en inzet van ons team. Gerichte communicatie in nauwe samenwerking met KAW Architecten en oplettendheid van de uitvoerder richting bewoners en vaklieden is hierbij essentieel. Voor de veiligheid is het van belang dat wij de weg soms afzetten, ook ervaren de bewoners in de wijk meer drukte dan ze gewend zijn. Voor een succesvolle realisatie is het daarom van groot belang dat niet alleen de bewoners van het project, maar ook de omwonenden goed geïnformeerd worden.

De werkzaamheden verlopen naar wens en wij realiseren hier samen met Heuvelrug Wonen en KAW Architecten wederom een mooi project waar we trots op zijn. 

Succesvolle samenwerking met Heuvelrug Wonen en KAW Architecten
  • Deel dit bericht: