• Deel dit bericht:

24
sep

Verduurzaming 107 woningen te Rheden

Type project: Verduurzaming | Opdrachtgever: Vivare

Door: Jan Pierik

In opdracht van Vivare zijn wij op dit moment bezig met de verduurzaming van 107 woningen te Rheden. Begin mei lieten wij met trots al een aantal mooie artist impressions zien van dit project. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang.

Vivare is één van onze RGS partners. Binnen deze samenwerking hebben wij in het voortraject gekeken naar de vervolg exploitatie van de woningen. Hoe kunnen wij de onderhoudskosten terugdringen? Met dit uitgangspunt hebben wij een aantal slimme oplossingen bedacht, die wij nu in de praktijk toepassen.

Zo hebben wij op het gebied van ventilatie een ingenieus systeem bedacht en maken wij gebruik van prefab bouwelementen. De gevel en de boei zijn compleet geprefabriceerd. Dit resulteert in een onderhoudsarme gevel, waarvan wij de kwaliteit goed kunnen beheersen en controleren. Het voordeel tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is dat wij hierdoor een snelle doorlooptijd realiseren, waardoor de huurders minimale overlast ervaren.

En zoals u op de foto’s kunt zien zijn de woningen nu niet alleen onderhoudsarm, maar krijgt ook de esthetica een enorme boost.

Wij zijn trots op het resultaat en gaan op volle toeren verder met de uitvoering!

  • Deel dit bericht: