• Deel dit bericht:

28
feb

Wij zijn stil

Door: Werkfun

Wij zijn stil. Stil door de oorlog in Oekraïne. Het is vreselijk om te beseffen dat er op dit moment mensen in deze wereld zijn die dagelijks te maken hebben met een golf van geweld en vernieling. Een oorlog die vanachter een bureau begint, maar uiteindelijk door normale mensen in het veld uitgevochten wordt. Normale mensen die net zoals ons thuis een gezin hebben die vol spanning op hun terugkeer wachten. Onze gedachten gaan uit naar deze mensen.

Tijdens ons drukke leven staan we veel te weinig stil bij het vrije land waarin wij leven. Te weinig stil bij de rijkdom die wij kennen, de vrijheid die wij hebben. De vrijheid om te kiezen voor vriendschappen die bij ons persoonlijk passen, maar vooral om bewust te kiezen

Het is goed om hier vaker bij stil te staan. Om dit niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Om eens vaker in de spiegel onszelf aan te kijken en ons af te vragen hoe wij die dag een maatschappelijk verschil kunnen maken, hoe klein dit ook zal zijn. Want alleen samen kunnen we het verschil maken, samen zijn wij verantwoordelijk voor de mensen om ons heen en de wereld waarin we leven. Laten we dit besef koesteren.

Wij zijn stil
  • Deel dit bericht: