• Deel dit bericht:

23
jan

Ruimte voor de nieuwe generatie

Door: Werkfun

Met een directieteam dat ervaring en de nieuwste expertise combineert, is de organisatie klaar voor de nabije én verre toekomst. En dat met het behoud van het DNA en de cultuur. Creativiteit, vakmanschap en innovatieve oplossingen. De basis van Hemink. Essentieel in de continu veranderende vastgoedwereld. Tegelijkertijd worden deze elementen steeds schaarser. Hemink anticipeert hierop. Nu al. Hoe? Daar gaan we graag, in enkele artikelen, op in. In deel 1: Welke gedachtegang ging aan dit besluit vooraf en hoe ziet die toekomst er dan uit?

In gesprek met Jan van den Berg, eigenaar en algemeen directeur en Rutger Vrielink, de nieuwe algemeen/adjunct-directeur.

Jan: “We willen blijven groeien als 100% vastgoedpartner. Het fundament van ons bedrijf verstevigen. Bij deze schaalvergroting hoort een verdere professionaliseringsslag en een aanpassing van de bedrijfsstructuur. Daarvoor heb je een nog bredere expertise en ervaring nodig. Daarom is het tijd voor de nieuwe generatie!” Dat betekent niet dat Jan, Robert en Bert weg zijn. Ze blijven op de achtergrond bij het bedrijf betrokken.

Colbertje

Jan stapte in 1987 voor het eerst binnen bij Hemink in Borne als schilder. Intussen volgde hij een ondernemersopleiding. Op een dag moest hij op kantoor komen voor een gesprek met grondlegger Hennie Hemink. Speciaal voor deze gelegenheid kocht Jan een colbertje. En dat was de beste investering ooit. Jan werd calculator, hoofd Calculatie, assistent-projectleider, adjunct-directeur en nam het bedrijf achttien jaar geleden over, samen met Robert Asbroek en later ook met Bert Voortman: “Want als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.”

Jan leerde veel van Hennie: je mensen waarderen, lef tonen, humor nooit vergeten. En: goede mensen om je heen verzamelen, mensen die nog meer weten dan jij.”

“Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen!”
Jan van den Berg

Groeiambities

Rutger Vrielink, is daarvan het levende bewijs. Hij is 46 jaar, heeft twintig jaar ervaring in de wereld van de woningcorporaties én vijf jaar als directeur van Pioneering. Hij kende Hemink als opdrachtgever, er was meteen een klik. “De stap naar vastgoedonderhoud en -verduurzaming was voor mij dan ook een logische. Ik voel me thuis bij Hemink. Een informeel bedrijf met leuke mensen, zonder opsmuk. Met veel humor en betrokkenheid bij elkaar. Samen hard werken, maar ook je successen vieren, met feestjes en af en toe een gehaktbal. Het is gaaf om bezig te zijn met innovatie en vernieuwing, vanuit onze rol als sparringpartner opdrachtgevers verrassen. Ik ben er trots op dat we met elkaar het vastgoed van Nederland een stukje beter en duurzamer maken. Dat doen we samen, ieder vanuit zijn eigen expertise. Als ‘onestopshop’ zijn we in staat om de integrale vastgoedonderhoud opgave van opdrachtgevers tegen een lagere TCO, beheersbaar en voorspelbaar te realiseren. Met opdrachtgevers, ketenpartners en natuurlijk alle enthousiaste collega’s. Ik werk er dan ook graag aan mee om samen de groeiambities van Hemink waar te maken.”

Plezier

Jan: “Zonder plezier in het werk is succes onmogelijk.” En dat plezier is er. Elke dag weer. Zo groeide Hemink van een schildersbedrijf tot een allround organisatie voor verduurzaming en vastgoedonderhoud. Er zijn tal van mijlpalen, zoals de oprichting van het Energieteam, de verhuizing naar Holten, de vestigingen in Nijkerk en Zaandam en natuurlijk de innovatieve projecten. Een fundament waar het nieuwe team mee verder kan. Voor continuïteit, stabiliteit en zekerheid. Jan: “We doen het met elkaar of we doen het niet. Dat is en blijft ons credo.”

Vooroplopen

Rutger en Jan vullen elkaar aan: Brede ervaring en kennis van de ontwikkelingen van morgen gaan hier hand in hand. Een mooi voorbeeld daarvan is circulariteit en biobased (ver)bouwen. Hemink is o.a. lid van Cirkelstad en de ‘Twentse bouwboeren’. Actief in diverse samenwerkingsverbanden en pilots op het gebied van circulair bouwen. Rutger: “In nauwe samenwerking met ketenpartners initiëren we een innovatief partnerschap voor schaalbare en betaalbare circulaire onderhoud- en renovatieoplossingen. Zo hoeft niet elke opdrachtgever het wiel opnieuw uit te vinden. En krijgen steeds meer mensen een comfortabele, betaalbare woning.”

“Hemink is voor mij een warm bad vol nuchterheid. Met enthousiaste en gedreven mensen. En af en toe een gehaktbal.”
Rutger Vrielink

Beiden lopen graag voorop: in de samenwerking met bestaande partners en de ontwikkeling van nieuwe partnerships. De een is van de snelle beslissing, de ander bekijkt een kwestie vanuit meerdere invalshoeken.

Humor

Jan: “We zijn er trots op dat we met deze stap Hemink Groep klaarstomen voor de toekomst. Met enthousiaste mensen die passen bij de cultuur en de opdrachtgevers. Bewust van de verantwoordelijkheid voor 400 medewerkers en hun gezinnen. En ook nog eens met het behoud van het DNA. Zodat we over vijftig jaar kunnen zeggen dat er nog steeds een stabiel, vooruitstrevend bedrijf staat dat de humor niet verloren heeft.”

Het directieteam bestaat uit Rutger Vrielink, Dennis Schasfoort, Debora Citgez, Bart Steenbergen, Peter de Jager, Niels Degenhardt en Dennis Strikker. Dit artikel is onderdeel van een vierdelige serie interviews met de nieuwe directie. Lees ze allemaal:
Deel 1: Ruimte voor de nieuwe generatie
Deel 2: Een gezonde vis zwemt tegen de stroom in
Deel 3: Altijd een oplossing
Deel 4: Gezamenlijk DNA: win-win voor opdrachtgevers en medewerkers

  • Deel dit bericht: